Vi ste ovdje
Home > Novosti >

Reprezentacija Hrvatske 3 u sastavu Antolović, Borovnjak osvojila 3. mjesto u Linzu!

image
Najbolji u Linzu
image
Reprezentacija Hrvatske

Proteklog tjedna od 28. 03. – 1. 04. 2013. godine u Linzu (Austrija) održan je 13. Austria Sparkasse Open koji je okupio preko 500 stolnotenisača i stolnotenisačica iz većine europskih zemalja: Italije, Gruzije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Španjolske, Rusije, Francuske, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Rumunjske, Bugarske, Poljske, Češke, Slovačke, Nizozemske, Hrvatske …

Na ovom izuzetno jakom turniru učestvovale su i selekcije Hrvatske u kategoriji najmlađih kadeta vođene trenerima Ivanom Valentom i Brankom Jakovetićem. Iako nitko nije polagao nade u ostvarivanje nekog uspjeha, dečki su pokazali da znaju igrati stolni tenis i iznenadili sve prisutne te sjajnim igrama došli do završnice. Tako su se u samoj završnici nakon razigravanje po grupama našle čak tri momčadi Hrvatske i Rusija. U razigravanju za poredak od 1. – 4. mjesta momčad Hrvatska 1 u sastavu Leon Šantek i Lovro Zovko zauzela je drugo mjesto, a u meču za treće mjesto Hrvatska 3 (Antolović Johannes Karlo i Filip Borovnjak) nadvisili su sami sebe i pobjedili Hrvatsku 2 (Bošnjak Ivan, Ban Ivor) sa 3 – 0. Uvjerljivo prvo mjesto osvojila je Rusija koja nije igubila niti jedan susret. Uspjeh momčadi Hrvatske je tim veći jer su iza sebe ostavili favorizirane momčadi Austrije, Njemačke, Češke, Poljske, Francuske, Nizozemske, Slovačke, Italije i Rumunjske. Hrvatska 4 (Glavočević Ivan, Luka Jovičić i Luka Švaganović zauzela je 13.mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Antolović Johannes Karlo zaustavljen je u 1/16 finala, Luka Jovičić u 1/32 finala dok Glavočević Ivan i Švaganović Luka nisu uspjeli proći grupe, ali su utješnom djelu turnira odigrali odlično te je Luka Švaganović osvojio 3. mjesto.


Branko Jakovetić

Odgovori

Top