Vi ste ovdje
Naslovna > Klubovi > Maestral

Igrači – Županijska liga

  Slika Prezime i ime Spol Godina rođenja Liječnička potvrda
1.   Belušić Marin      
2.   Brajković Danko      
3.   Garić Mario      
4.   Milaković Borna      
5.   Sanković Toni      
6.   Tarandek Robert      

Povijest

Klub je osnovan 1980. godine pod imenom Stk “Sloga“, a 1996. mijenja ime u STK “Maestral“. Od početka se radi s muškom i ženskom omladinom.

Najbolje rezultate do 1990. postigli su slijedeći igrači i igračice: Dragić Vladimir, Tandarek Robert, Černeka Alen, Banko Alen, Radovčić Zoran, Androić Dražen, Marčetić Nikolina, Črnac Sandra, Dragan Lajla, Dragić Daniela, Diminić Tatjana i Jakac Iva. Muška i ženska seniorska ekipa igrale su u to vrijeme u Hrvatskoj ligi. Kadeti i juniori bili su momčadski prvaci Hrvatske, a kadetkinje 3. u Hrvatskoj i 7. na prvenstvu Jugoslavije.

Dragić Vladimir bio je nabolji igrač te generacije. Kadetski i juniorski prvak Hrvatske, jedan od četiri najbolja u Jugoslaviji i prvak Jugoslavije u parovima. Prvoligaški igrač, profesionalno je igrao u Italiji, a sada igra u prvoj ligi Danske.

Tarandek Robert je bio treći kadet Hrvatske u generaciji kasnijih reprezentativaca Karkovića, Atikovića, Karlovića i među 8 najboljih u Jugoslaviji.

Marčetić Nikolina bila je najbolja u ženskoj generaciji, treća kadetkinja Hrvatske i jedna od boljih kadetkinja u Jugoslaviji.

Još bolje rezultate postiže generacija od 1996. do danas u kojoj se ističu: Mataija Marko, Klimić Martina, Pavlinić Alen, Manojlović Denisa, Mičić Alen, Lakić Marija, Posedel Aleksandar, Krančić Toni, Buvinić Ivan.

Mataija Marko bio je kadetski prvak Hrvatske u parovima, i među nekoliko najboljih kadeta, a kasnije juniora Hrvatske. Bio je najbolji igrač seniorske ekipe u II ligi zapad. Nastupao u I. ligi za Stk ”Industrogradnju” i Stk “Pulu”, a sada igra za Stk “Šenkovec” u prvoj ligi.

Klimić Martina, pobjednica Kinder Olympiade u Dieseldorfu u Njemačkoj u kadetskoj kategoriji, ostvarila izvanredne rezultate u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. U II. ligi zapad igrala za Stk “Crikvenicu“, a u I. Hrvatskoj ligi za Stk “Poreč“. Ozbiljnija ozljeda onemogućila ju je još u juniorskom stažu da dalje igra.

Pavlinić Alen uz Mataija Marka najbolji igrač kluba novije generacije. Najbolji igrač seniorske ekipe koja se natječe u II. Hrvatskoj ligi zapad. Višekratni državni prvak u kadetskoj kategoriji pojedinačno i u parovima Bio je i kadetski reprezentativac.

Manojlović Denisa mlađekadetskom prvenstvu Evrope., najbolja mlada igračica kluba. Višekratna državna prvakinja i reprezentativka Hrvatske na Osvojila brojne turnire u kadetskoj konkurenciji na nivou Hrvatske.

Najbolji igrači i igračice nove generacije koja je počela 2005. Makovac Igor, Živković Patrik, Antunović Toni, Brljavac Dominik, Peroš Ana, Ošaben Ivana, Načinović Ana Pia, Paripović Rebeka i Tončić Matea.

Prilikom izbora najboljih sportaši Bujštine i Umaga u navedenom periodu laskave titule ponijeli su naši brojni igrači, igračice i treneri: Dragić Vladimir, Marčetić Nikolina, Klimić Martina dva puta i Pavlinić Alen.

Perspektivni sportaši Bujštine i Umaga bili su: Dragić Vladimir, Tarandek Robert, Posedel Aleksandar, Mataija Marko, Pavlinić Alen, Mičić Alen, Marčetić Nikolina, Črnac Sandra, Dragić Daniela, Klimić Martina, Manojlović Denisa i Lakić Marija.

Za najuspješnijeg trenera i sportskog radnika biran je: Toni Sanković – višekratno i Dragić Stanko – jednom

Kontakt

Stk Maestral, Savudrijska 15, 52470 Umag
Toni Sanković Trgovačka 4/e, 52470 Umag
091 507 46 41………mobitel
052 752 905…………tel. i fax.
toni_sankovic@yahoo.com…..mail

Uprava

Predsjednik: Načinović Sandi
Tajnik: Toni Sanković

Dvorana

Sportska dvorana Umag, Savudrijska 15, 6 stolova

 

 

Top