ODRŽAN KAMP STSIŽ U POREČU

Kamp za mlađe uzraste i selekcije klubova Istarske županije održan je u Poreču u dvorani  OŠ “FINIDA“ – Poreč, 12. 10. 2022.godine, a organizator kampa bio je STK “Jadran“ iz Poreča. Program treninga izradili su i provodili licencirani treneri Zoran Holik i Miroslav Šušljik. Kamp je otvorio i djelomično sudjelovao u radu predsjednik STSIŽ Miodrag Banjac, a pomoć u radu pružili su i članovi kluba domaćina kampa, aktivni igrači STK “Jadran“ iz Poreča.

U radu kampa na raspolaganju je bilo šest stolova, jedan stolnoteniski robot s lopticama te  ostali rekviziti za vježbanje (markeri, poligon rekviziti, pomoćna mreža za manyballs).

Ukupno je u radu kampa učestvovalo 24 mlađih članova i članica stolnoteniskih klubova iz Vrsara, Tara, Novigrada i Jadrana.

Program kampa:

1.  Zagrijavanje  (rastrčavanje)   15 min.
2.  Poligon za zagrijavanje   30 min.
3.  Vježbe zagrijavanja za st.stolom  10 min.
4.  Servis  i vježbe za izvođenje servisa  15 min.
5.  Prijem  servisa 10 min.
6.  Povezivanje udaraca (vježba bez servisa)   15 min.
7.  Pauza 2 x 10 min.
8.  Manyballs trening- tehnika udaraca (robot) 40 min.
9.  Mečevi pojedinačno i parovi  45 min.
10.  Vježbe istezanja na kraju treninga 10 min.

Naglasak okupljanja svih učesnika bio je na analizi taktičko-tehničkog stanja, prijemu servisa i servisa, stolnoteniskoj vježbi povezivanja udaraca, i tehnici manyballs sa trenerom i robotom. Trud i zalaganje svih učesnika je na zavidnom nivou obzirom na selekciju i uzrast igračica i igrača. Treba napomenuti postojanje minimalnih nedostataka u samoj tehnici kod pojedinih učesnika, koje se u budućnosti mogu otkloniti treningom kao i eventualnu mogućnost dodatne edukacije svih trenera u radu sa mlađim uzrastima. Uvjeti za rad i održavanje kampa bili su odlični, dvorana i rekviziti su u potpunosti odgovarali zahtjevima i potrebama kampa.                           

Miroslav Šušljik, trener STK “Jadran“

Zoran Holik, trener STK “Novigrad“