Poreč

Povijest

Porečki stolnoteniski klub s 22-godišnjom tradicijom rada s djecom stvara jedne od najboljih i najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj godinu za godinom. Za taj uspjeh su zaslužni treneri Stjepan Lukačić i Damir Vidović, koji su svojim metodama postigli nezamislive i veoma iznenađujuće rezultate.

STK Poreč ujedno svake godine organizira ljetni stolnoteniski kamp gdje prisustvuju djeca iz raznih dijelova Hrvatske, pa čak i inozemstva i gdje se osim stolnim tenisom mogu baviti ostalim sportovima, zabavom s prijateljima, kupanjem i druženjem.

Kroz klub je prošlo više od 300 učenika i učenica iz Poreča i okolnih gradova. Od osnivača koji su primili plakete za dvadeset godina vjernosti kao što su: Arduino Čurko, Nenad Radovčić i Igor Bertoša pa do onih koji su već više od deset godina aktivni npr. Franko Beaković, Ana Beaković, Tea Bratulić, Ivana Juraković, Selena Beram, Aldo Hoxha, Darko Kovačev, Saša Stankovski, Goran Antolović, Željka Sloković, Stjepan Lukačić, Damir Vidović, Gordana Pribetić, i Jadran Kovačev. Mnogi su i u zadnjih pet godina doprinjeli razvoju kluba, a to su između ostalih Ivan Orbanić, Lino Brčić, Dino Čikada sadašnji predsjednik, Fabijan Šuman, Branko Jakovetić, Zoran Holik, Roberto Fatorić, Robert Šimonović, Ljubo Jovanović, Vilma Antolović, Zoran Stankovski, Zvonko Beram, Ivan Bitunjac, Savo Krajcar, Lenjin Rakovac, Boris Hrast, Giussepe Ghersinich, Mario Sedmak, Milorad Jurcan, Vladimir Bedrina, Ivan Topoljnjak, Vladimir Kosić, Stevo Žufić, Rodoljub Kosić, Josip Maras, Spaso Matijević, Toni Sanković, Dejan Šešelja, Kristijan Cinkopan, Radivoj Hudetz, dr. Danica Horvat, dr. Mirko Jerković, Mr. sc. Ivo Goran Munivrana, Leijla Metaj, Žarko Ratković, Zdenko Jurčević, Reno Vinek, Kristijan Klarić, Milan Markežić, Zlatko Pospiš, Ljubo Bajić posmrtno, Nataša – Fabac Berljafa, Irena Ovčarić, Ante Bučo, Dmir Prstec, dr. Branko Gulić, Miodrag Banjac, Franko Pilar, Milorad Jurcan, Edi Štifanić. Moramo naglasiti da je najbolji predsjednik Stk Poreč bio Franko Beaković, a među nagrađenima su čak četiri gradonačelnika koji su skromno po svom osjećaju za stolni tenis doprinijeli da je stolni tenis imao najbrži razvoj od svih ostalih sportova Poreštine.

Klub je radio ne samo s takmičarima nego i na razvoju stolnog tenisa u ostalim mjestima Poreštine u kojima su entuzijasti Stk Poreč osnovali u zadnjih pet godina pet klubova što je hrvatski rekord. Organizatori su najkvalitetnijeg seniorskog turnira u Hrvatskoj, ove godine tradicionalnog šestog po redu. U dvoranu Intersporta u Zelenoj Laguni, zahvaljujući trenerima Stk Poreč, mnogi strani klubovi dolaze na pripreme. Ženska reprezentacija je stalni gost u Poreču na pripremama što dovoljno govori o imiđu Poreča kao sportskog grada, a i kao stolnoteniskog centra koji ide brzim koracima naprijed.

Organizacija Europskog prvenstva za veterane i veteranke 2009. godine vrhunac je uspjeha i Stk Poreč koji je najviše radio na animaciji tog projekta. Za iste uspjehe klub je nagrađen dva puta kao najaktivniji klub Poreča, a ženska ekipa je čak četiri puta uzastopce bila najuspješnija na izboru sportaša Poreštine. Do danas je osvojeno preko 500 pehara, oko 250 medalja, 11 titula prvaka Hrvatske, pet kadeta i kadetkinja su bili reprezentativci Hrvatske. Svi ovi sjajni rezultati našli su se u knjizi povodom 20 godina uspješnog rada, 15 godina stolnoteniske škole i 5 godina stolnog tenisa u turizmu.

Stjepan LUKAČIĆ

Kontakt

Stk Poreč, Nikole Tesle 16 52440 Poreč
091 787 71 27
FAX. 052/ 428-220
mail
web: http://www.stkporec.tk

Uprava

Predsjednik: ………..Čikada Dino
Tajnik: ………………..Lukačić Stjepan

Igrači

AŠČIĆ Marija

AUGUSTINOVIĆ Ivan

AUGUSTINOVIĆ Marino

BEOTIĆ Edvin

BOŠNJAK Predrag

BRIZANAC Marina

BUDIMLIĆ Sanel

ČUKA Marina

ČULIĆ Marina

DŽUDŽIĆ Armin

GLAVIĆ Antonela

GRUBICA David

GRUBICA Doris

HOLIK Zoran

KONTOŠIĆ Arlena

LOVREKOVIĆ Matija

MAJCEK Luka

MIJOŠEK Fran

MORIĆ Adriana

NUJIĆ Franjo

OTOČAN Dominik

OTOČAN Luka

RADOJKOVIĆ Antonio

REDŽIĆ Melisa

ŠIMIČIĆ Petra

ŠIMUNIĆ Nikola

ŠIMUNOVIĆ Petar

SLADONJA Ivan

STANKOVSKA Sanja

STARČIĆ Ivan

ŠUŠLJIK Ivan

ŠUŠLJIK Mateo

ŠUŠLJIK Miroslav

ŠUVALIĆ Mirela

ĐURIĆ – ŠVENDA Filip


Treneri

Vidović Damir

Dvorana

“Palestra”, Ul. N. Tesle 16, Poreč
Termini: utorak: 20,30 – 22,00 srijeda: 20,30 – 22,00 četvrtak: 20,30 – 22,00